Autor Cinema, teatre i televisió
29 Novembre 2013 a 17:30

Repartiment de luxe dirigit per Ridley Scott

 

el consejero

 

@ainamarcobal

Aquesta setmana arriba El Consejero, un film que ha dividit la crítica: a uns els ha agradat molt i altres ben poc. Per acompanyar-la hi ha dues comèdies ben interessants pel què a la història (¡Menudo Fenómeno!) i el repartiment d’actors (Bienvenidos al Fin del Mundo). Pels més petits també hi ha una aposta ben nadalenca: Frozen. El regne del gel, per anar escalfant motor de cara a les festes més màgiques de l’any.

 

EL CONSEJERO (THE COUNSELOR)

THRILLER DRAMÀTIC. Dirigida per: Ridley Scott. Repartiment: Michael Fassbender, Brad Pitt, Javier Bardem, Penélope Cruz, Cameron Diaz i Cormac McCarthy.

La història gira entorn a un advocat que, creient que té la situació sota control, decidirà provar el mercat de les drogues per guanyar diners. Ell mateix se n’adonarà que la situació se li escapa de les mans quan es troba envoltat de gent ben diferent a ell.

 

FROZEN, EL REGNE DEL GEL

ANIMACIÓ DE COMÈDIA FAMILIAR. Dirigida per: Chris Buck i Jennifer Lee. Doblatge original: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff i Santino Fontana.

Una profecia condemna un regne a viure en un etern hiver. L’Ana i el Kristoff emprendran un viatge per anar a trobar la Reina de la Neu i acabar així amb el fred permanent.

 

¡MENUDO FENÓMENO! (DELIVERY MAN)

COMÈDIA. Dirigida per: Ken Scott. Repartiment: Vince Vaughn, Cobie Smulders, Chris Patt, Andrzej Blumenfeld, Simon Delaney, Bobby Moyinhan, Dave Patten, Adam Chandler-Berat, Britt Robertson i Jack Reynor.

En David Wozniak va ser donant de semen quan era jove i ara, que ja és un home madur, s’adona que té 553 fills. Molts d’ells, voldran conèixer l’identitat del seu vertader pare, així que haurà de viure preguntant-se quin serà el pròxim fill que el visiti.

 

BIENVENIDOS AL FIN DEL MUNDO (THE WORLD’S END)

COMÈDIA. Dirigida per: Edgar Wright. Repartiment: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Rosamund Pike, Eddie Marsan i Paddy Considine.

El Gary King convenç els seus quatre amics de la infància per tornar al seu poble i completar el recorregut dels bars per acabar al famós pub “The World’s End”. Cinc amics de quaranta anys que tornen a reviure la seva joventut.

 

DE TAL PADRE, TAL HIJO (SOSHITE CHICHI NI NARU)

DRAMA. Dirigida per: Hirokazu Kore-eda. Repartiment: Masaharu Fukuyama, Yôko Maki, Jun Kunimura, Machiko Ono i Lily Franky.

En Ryota té tot el que vol, però a mesura de treballar de sol a sol. Un dia rep una trucada de l’hospital anunciant que el seu fill Keita en realitat no és el seu fill; a l’hospital van cometre un error. És per això que en Ryota haurà de prendre la decisió més difícil de la seva vida: escollir entre l’innat i l’adquirit. Premi del Jurat al Festival de Cannes.

 

VIRAL

SUSPENS. Dirigida per: Lucas Figueroa. Repartiment: Juan Blanco, Aura Garrido, Miguel Ángel Muñoz, Pablo Rivero, Pedro Casablanc, Dafne Fernández, Amparo Valle, Enrique Villén, Eva Martín i Chani Martín.

El Raúl participa en un nou concurs: viure durant una setmana tancat a l’edifici FNAC de la Plaça de Callao de Madrid amb l’objectiu d’aconseguir 100.00 fans a la nova xarxa social de la tenda. Però no serà tan fàcil, perquè s’ha marcat com a objectiu seduir la Lucía, una caixera del centre comercial. A més, a les nits nota presències estranyes i dubta de si són reals, se les imagina o les posen els organitzadors per aconseguir més audiència.

 

MIS DÍAS FELICES (LES BEAUX JOURS)

DRAMA ROMÀNTIC. Dirigida per: Marion Vernoux. Repartiment: Fanny Ardant, Laurent Lafitte, Patrick Chesnais. Jean-François Stévenin, Fanny Cottençon, Catherine Lachens i Alain Cauchi.

La Caroline té 60 anys, està jubilada i casada des de fa molt de temps. S’avorreix i té molt temps lliure que no sap com omplir, així que va a un centre ocupacional on coneix un instructor que la fa sentir jove de nou. Se sent bé, però a canvi podria perdre tota la seva vida.

 

DIAMANTES NEGROS

DRAMA. Dirigida per: Miguel Alcantud. Repartiment: Setigui Diallo, Hamidou Samaké, Carlo D’Ursi, Carlos Bardem, Guillermo Toledo, Santiago Molero i Ana Risueño.

L’Amadou i el Moussatenen 15 anys i  juguen a futbol. En un partit a Mali un home els recluta amb la promesa de dur-los a jugar i triomfar a Europa. Quan hi arriben, veuen que no és el que els hi van prometre: deixaran de ser nens i es convertiran en “diamants negres”.

 

JAPPELOUP, DE PADRE A HIJO

BIOPIC DRAMÀTIC. Dirigida per: Christian Duguay. Repartiment: Guillaume Canet, Marina Hands, Dabiel Auteuil, Lou de Laâge i Tchéky Karyo.

A principis dels anys 1980 el Pierre Durand deixa una prometedora carrera d’advocat per fer salts d’obstacles amb el seu cavall, el Jappeloup. Junts comencen aquest camí de sacrifici i superació per fer front a les constants crítiques que reben.

 

PINPRICK

THRILLER DRAMÀTIC. Dirigida per: Daniel Young. Repartiment: Rachael Blake, Laura Greenwood, Ervin Negy, Zoltán Rátóti i Deborah Kim Javor.

Una adolescent amaga un criminal al seu armari i es fan amics. Tot i així, l’avorriment d’aquest i les picabaralles de la noi amb la mare divorciada fan que un dia l’home surti. La mare, per sorpresa de la filla, el convida a viure amb elles, així que el criminal podrà preparar obertament el seu moviment final.

 

LA BUENA HIJA

THRILLER. Dirigida per: Javier Rebollo. Repartiment: Leire Ucha, Zorion Eguileor, Mikel Losada i Susana Soleto.

La Susana és una noi que neteja la casa d’una família rica. Quan aquests marxen de vacances, ella va a la casa per estar sola i oblidar-se dels seus problemes, però al final aquesta petita entremaliadura acabarà tenint greus conseqüències.

 

LOS RECUERDOS DE HIELO

DOCUMENTAL. Dirigida per: Albert Solé. Repartiment: Josefina Castellví, Antoni Ballester, Andrés Barbosa i David Badía.

L’any 1986 una expedició catalana va anar a la Illa de la Decepció (Antàrtida) on hi va plantar un tenda de campanya per reclamar que l’estat espanyol es vinculés amb el tractat antàrtic i hi posés una base. El líder de l’expedició, Antoni Ballester, va patir un ictus i la Josefina Castellví va haver de fer-se càrrec de l’exposició. Vint anys després de jubilar-se, la Josefina torna a l’Antàrtida per reviure aquells moments de lluita amb els anys més intensos de la seva vida.

Switch to mobile version