Autor El temps
25 Novembre 2013 a 12:00

Recuperarem un parell de graus durant els propers dies

cel blau

cel completament serè aquest matí. Foto: Àlex Callao

Desprès d’un cap de setmana marcat per la presència del sol i el contrast amb el fred provinent dels vents del nord, que encara bufen amb intensitat a tot el país, encetem una setmana on les temperatures acabaran recuperant un parell de graus respecte la passada però amb les nits molt fredes.

Les gelades han estat presents aquesta nit a alguns indrets de la nostra comarca, i es que les temperatures mínimes han baixat dels 3 graus, produint petites glaçades i un ambient molt fred. A mesura passin les hores, la temperatura s’enfilarà fins als 12 graus de màxima, amb una visibilitat que no serà tant bona com la setmana passada.  Els núvols alts es deixaran veure a partir d’aquest migdia, però sense arribar a tapar completament el cel ni produint ruixats. El vent de nord, encara molt fort, farà que la sensació de vent s’incrementi.

Aquesta nit les temperatures mínimes tornaran a ser baixes i properes a les gelades, arribant als 2 graus a les nostres ciutats i a 0 a les zones més muntanyoses. S’espera que demà el dia sigui solejat amb una presència mínima de nuvolositat, pel que la visibilitat tornarà a ser òptima. Les temperatures màximes seran d’entre 11 i 12 graus a les ciutats més properes al barcelonès i d’entre 8 i 9 graus a les zones de l’extrem nord oest de la comarca. No s’esperen precipitacions en cap indret que no estigui al Pirineu.

Els mapes a mig termini ens mostren com el fred podria arribar al seu topall aquest dimecres. A finals de setmana, i sobretot de cara al cap de setmana, les temperatures podrien pujar fins als 15 graus a bona part de la comarca i deixar enrere aquesta primera etapa de fred.

Switch to mobile version