Autor Societat
25 Novembre 2013 a 13:30

Ja es pot comprar el calendari solidari Bombers amb Causa

Els fons es destinen a la investigació de malalties pediàtriques

Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

 

S’ha posat en marxa la tercera edició del calendari solidari Bombers amb Causa que es realitza conjuntament entre els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu. Els fons que s’aconsegueixin aniran destinats a una beca d’investigació en malalties pediàtriques. Els nens i nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu són els protagonistes del calendari i de la iniciativa.

En la presentació, que es va fer divendres passat, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va destacar que amb aquesta iniciativa es demostra que “els indicadors que pugen en moments de crisi són els de la solidaritat” i ha posat en valor la “causa noble” d’un projecte “que neix de baix a dalt”. El calendari es fa per tercer any consecutiu i el conseller ha destacat que està “plenament consolidat”.

Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Manel del Castillo, director-gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha afirmat que “la bona notícia és que és un fet solidari que surt de la societat civil, en el què molta gent participa perquè això sigui un èxit”.

La iniciativa del projecte solidari va néixer de tres bomber voluntaris: Arnau Fabregat, Òscar Sánchez i David Colomé. Enguany hi col·laborarà la cooperativa Abacus venent el calendari, Cristina Losantos, dibuixant els adhesius que s’adjunten al final del calendari i els nens i nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu.

El padrí de l’edició d’enguany és el jugador de l’NBA, Pau Gasol. El jugador va participar fent-se una fotografia amb els nens i nenes al Parc de Bombers de l’Hospitalet de Llobregat. També s’hi va fer un vídeo de com es realitzen les fotografies i altres aspectes que es pot veure a www.bombersambcausa.org, a més de les pàgines web de l’Obra Social Sant Joan de Déu i al canal de Youtube dels Bombers de la Generalitat.

Els veritables protagonistes d’aquests calendaris són els nens i nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu, que s’han pogut fer fotografies amb els bombers en diferents seus i instal·lacions. Les fotografies d’aquest any reculen les tasques i funcions que desenvolupen els professional. A cada fotografia s’hi descriuen les unitats específiques i les tasques que fan els Bombers, el Grup d’Actuacions Especials, el Grup d’Actuacions Fotestals i el Grup d’Emergències Mèdiques.

Les fotografies s’han fet a diferents emplaçaments, com ara als parcs de Bombers de l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Lleida, Rubí-Sant Cugat del Vallès i Sant Climent de Llobregat, a la Sala Central dels Bombers, a Cerdanyola del Vallès; a l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, a Mollet del Vallès; a l’aeroport de Sabadell, l’Hospital Sant Joan de Déu, la piscina municipal del Bruc, a la muntanya de Montserrat i a l’estació de la Molina.

Altres institucions col·laboradores són els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, amb una sessió de fotografies a les instal·lacions de La Molina i cedint l’Espai Provença per fer l’exposició fotogràfica; AENA Aeropuertos, l’Aeroport de Sabadell i el Patronat de la Muntanya de Montserrat també han cedit les seves instal·lacions.

El calendari es pot comprar a la botiga de l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, a l’Obra Social Sant Joan de Déu, als parcs de Bombers de la Generalitat i a l’Abacus per un preu de 10 euros.

Tots els professionals que hi ha col·laborat ho han fet de manera desinteressada, des dels fotògrafs, als dissenyadors, el personal sanitari i els mateixos Bombers.

Switch to mobile version