Autor Política
30 Novembre 2013 a 14:51

El Grup Socialista disposat a pactar el pressupost 2014 si s’accepten algunes de les condicions

Segons el portaveu Ferran Villaseñor “les més importants són les estructurals”

Pere Soler i Ferran Villaseñor - PSC Sant Cugat

Pere Soler i Ferran Villaseñor

I és que de les més de 80 al·legacions presentades pel Grup Municipal socialista a l’ajuntament de Sant Cugat n’hi ha de molt concretes sobre actuacions en carrers o en partides determinades i n’hi ha de manera de fer, de canvi d’actitud. A això es referia el portaveu municipal en la seva intervenció, en la que recordava que normalment es desestimen per motius tècnics i recordava que els pressupostos aprovats inicialment el passat 21 d’octubre els van conèixer una setmana abans sense temps de presentar propostes polítiques.

Entre les al·legacions, que no estan quantificades, destaquen les que proposen una forma de presentar el projecte diferent, com la de “territorialitzar les actuacions en els diferents barris, donant compte en els seus consells”, “l’auditoria de gestió i econòmica sobre els serveis públics que es presten en concessió o del Institut de Gestió Estratègica, Promoció Econòmica i Societat de la Informació (IGEPESI) o de la despesa en Smart City”.

En una altra categoria hi ha les que tenen a veure amb el personal municipal per la seva consolidació, la planificació del fons social, el retorn de la “paga de nadal” del 2012, l’alleujament de l’estructura política i de càrrecs de confiança i la millora de les eines de treball del Síndic de Greuges de la ciutat. També plantegen els socialistes debatre en aquesta proposta els ingressos d’administracions supramunicipals, el futur de PROMUSA, la nova seu pel barri del centre oest i la creació d’una oficina tècnica per assessorar la gent que viu en els carrers on s’hi fan obres d’urbanització.

Pel que fa a ingressos, i aquí és on el Grup socialista planteja alguna de les novetats més importants d’enguany, plantegen l’actualització cadastral dels terrenys industrials, el lloguer d’immobles de PROMUSA, la reconsideració dels canons de l’equipament municipal dels “Avions”, la recerca de convenis amb altres administracions per proveir de més habitatge públic a la ciutat i que cugat.cat, com a productora multimèdia, assumeixi una bona part de les activitats de publicitat i comunicació que es contracten de forma externalitzada. Plantegen la recuperació de la taxa de recollida i gestió de residus domiciliària que va ser eliminada en el mandat 99 – 2003 per CiU i PP per tal de poder incorporar la fiscalitat ambiental i equilibrar-la amb un descens proporcional en el IBI municipal. El portaveu municipal també ha manifestat que s’haurien de modificar algunes partides per donar suport a l’alça a sectors, entitats i associacions que tenen dificultats en aquests moments, com són el comerç – amb un increment del percentatge de l’IBI adreçat a la promoció de la seva activitat – o les entitats socials i esportives.

Switch to mobile version