Autor Societat
26 Novembre 2013 a 10:45

Campanya sobre consells de seguretat d’instal•lacions de gas domèstiques

Cada cert temps, s’ha de demanar a una empresa instal·ladora que faci una revisió

Imatge del web Wikimedia Commons

Imatge del web Wikimedia Commons

El departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha impulsat una campanya de consells de seguretat en el qual les institucions publiques fan arribar a la ciutadania un seguit de recomanacions sobre les condicions d’ús i manteniment per millorar la seguretat a les instal·lacions domèstiques que es composin de gas envasat, amb un incís especial al gas butà, ja que és l’època de l’any en què més accidents i intoxicacions hi solen haver.

Dins la campanya es recorda que és obligatori, cada cinc anys, demanar una revisió de les instal·lacions alimentades per bombones (butà o propà) i dipòsits a granel de GLP (propà) a una empresa instal·ladora.

El manteniment de la caldera de calefacció i aigua calenta sanitària s’ha de fer cada dos anys en les calderes estanques i cada any en les calderes atmosfèriques.

El manteniment o reparació de les instal·lacions i aparells de gas només ho pot fer una empresa instal·ladora de gas, que lliuraran al titular un certificat de l’actuació que hagin dut a terme. Es recorda que cal contactar amb empreses registrades i que els preus de les revisions i manteniments són lliures, així que com a recomanació es pot demanar abans un pressupost.

Es pot trobar més informació sobre consells de seguretat al web http://infonorma.gencat.cat.

Switch to mobile version