Autor Societat
18 setembre 2017 a 18:00

L’ICAEN i el CAATEEB signen un conveni per fomentar l’eficiència energètica en l’edificació

0 Flares 0 Flares ×

Té com a finalitat la motivació per la rehabilitació energètica

ICAEN CAATEEB

La directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Assumpta Farran, i el president del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB), Jordi Gosalves, han signat un conveni pel qual les dues entitats col·laboraran per fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica en l’àmbit de l’edificació. Totes les actuacions incloses en l’acord tenen com a finalitat incrementar l’interès i la motivació per la rehabilitació energètica del parc d’edificis de Catalunya. La reducció del consum d’energia en l’edificació, amb la mirada posada en els edificis de consum energètic gairebé nul, és un dels eixos bàsics de la transició que ha iniciat Catalunya cap a un nou model energètic més net, democràtic i sostenible.
El conveni inclou una primera línia d’actuacions relacionada amb la millora dels certificats d’eficiència energètica. Les dues entitats cooperaran per tal de detectar aspectes tècnics o de procediment que contribueixin a una millor qualitat dels certificats i, per tant, es tradueixin en una diagnosi més acurada tant del comportament energètic dels edificis com d’aquelles mesures que poden tenir un impacte més significatiu a l’hora de reduir-ne el consum d’energia. A més, compartiran informació
El conveni també contempla mesures per aconseguir una comunicació òptima amb l’usuari final (propietaris, promotors o llogaters). En aquest sentit, l’ICAEN i el CAATEEB elaboraran missatges específics orientats als ciutadans amb un coneixement limitat sobre els avantatges i beneficis tant de la certificació energètica d’edificis com de la rehabilitació energètica, i col·laboraran en la seva difusió per maximitzar-la. També es buscaran oportunitats en projectes internacionals per a desenvolupar eines i instruments per a la rehabilitació energètica.
A més, impulsa el document de “Despesa energètica de l’edifici”, que amplia la informació del certificat energètic: dona referències als propietaris perquè puguin veure fàcilment si el seu edifici és millorable energèticament i en quins aspectes ho és; proporciona informació sobre les fonts energètiques que utilitzen els equips instal·lats i ressalta les energies renovables que hi ha a l’edifici; i explicita si aquest disposa d’un punt de recàrrega per a vehicle elèctric.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×