Autor Economia
4 agost 2017 a 10:00

PIMEC valora positivament les dades d’atur del juliol de 2017

0 Flares 0 Flares ×

Amb tendència interanual a la baixa de dos dígits al llarg de tot l’any 2017

pimec atur juliol-17PIMEC valora positivament que l’atur mantingui el seu ritme de reducció, amb tendències interanuals de dos dígits al llarg de tot l’any 2017 (al juliol, -12,2% a Catalunya, per sobre del -9,4% a Espanya).

·         L’entitat destaca el fet que  PIMEC destaca el creixement de la ocupació al sector industrial, la qual aporta molta productivitat i valor afegit a la economia, i celebra la recent signatura del Pacte Nacional per a la Indústria de Catalunya.

·         La patronal assenyala que aquesta reducció interanual en el nombre de persones desocupades coincideix amb un increment de l’afiliació, que continua en xifres properes al 4% (4,1% a Catalunya i 3,6% a Espanya).

·         La patronal destaca el fet que les perspectives de creixement moderat de les economies espanyola i europea per aquest any es consoliden definitivamentfet que explica en gran mesura la reducció de la taxa d’atur i l’increment de l’afiliació, i que això incidirà de forma positiva en la demanda interna.

·         En aquest sentit, PIMEC creu convenient dur a terme una nova reforma laboral que millori els desajustos pràctics de l’anterior, i que permeti aprofitar l’actual període de creixement per generar més ocupació de qualitat.

·         Finalment, la patronal destaca la necessitat de dur a terme accions que millorin significativament la taxa d’activitat de la nostra societat, indicador clau pel futur de la sostenibilitat del nostre Estat del Benestar.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×