Autor Societat
5 novembre 2015 a 13:00

Els comerços de Sant Cugat facturen un 6% més

8 Flares 8 Flares ×

Es preveuen seguir incrementant les vendes

Entrevistes a botiguers

Entrevistes a botiguers

El procés d’elaboració del Pla Estratègic de Comerç de Sant Cugat continua amb el procés previst. Segons una enquesta a 130 botiguers la facturació als establiments comercials de Sant Cugat ha incrementat un 5,71% respecte l’últim any. A més, els comerciants puntuen amb un 6,26% sobre 10 el grau de satisfacció de les vendes i el funcionament dels negocis.

La regidora de comerç, Mayte Pérez, diu que el Pla Estratègic de Comerçajudarà a posicionar i a diferenciar Sant Cugat en l’àmbit del comerç” i considera que clients i comerciants “milloren les perspectives del comerç”. Pérez remarca que a finals d’any el PEC estarà enllestit.

L’enquesta també avalua els factors que afecten positivament i negativament el comerç urbà de la ciutat. Els punts favorables són disposar d’establiments complementaris amb els de l’entorn; tenir pròxima una locomotora comercial; la ubicació,… I, en canvi, els factors negatius són la competència de l’entorn; l’aparcament i la mobilitat; els preus dels lloguers; i la necessitat de més locomotores comercials.

En relació a l’ús de les noves tecnologies el 53% disposa de sistemes de fidelització de clients i el 59% té pàgina web. El 30% dels comerços realitzen vendes online a través del propi web. Es constat, doncs, que hi ha un bon nivell d’utilització de les noves tecnologies per part dels establiments comercials.

Pel que fa als horaris comercials el 55% estaria disposat a fer un esforç i ampliar l’horari actual; el 25% ja obre normalment al migdia; el 30% ho faria i el 45% restant no obriria al migdia.

En l’enquesta s’han pogut extreure el tipus de clients i la tipologia dels productes que compren. El 69% dels clients disposen de rendes mitjanes i mitjanes altes; el 23% són del segment de rendes mitjanes baixes i baixes, i el 8% de clients són de rendes altes o molt altes. Segons els comerciants enquestats, el 50% dels productes que venen són de gamma mitja, el 30% de gamma alta i el 20% restant de gamma baixa o low cost.

8 Flares Twitter 2 Facebook 5 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 8 Flares ×