Autor Cultura
27 juliol 2015 a 14:00

Mercè Conesa va presidir la presentació del projecte del nou edifici de La Unió Santcugatenca

0 Flares 0 Flares ×

Les obres tindran un pressupost de 3 milions d’euros i duraran 2 anys

La Unió fa la força // Iimatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

La Unió fa la força // Iimatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

Divendres al migdia l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, va presidir a l’escenari del teatre de La Unió la presentació de l’avantprojecte de rehabilitació de la seu de La Unió Santcugatenca elaborat pel despatx d’arquitectes barceloní Dilmé Fabré Torras i Associats. Van acompanyar a l’alcaldessa en aquest acte la tinent d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny; el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet; el president de La Unió, David Pujol; i dels arquitectes Lluís Dilmé i Xavier Fabré.

Conesa el va qualificar com un “un projecte de ciutat i il·lusionant per seguir sent un referent cultural”. L’alcladessa va explicar que l’acte era un punt i a part en el treball conjunt entre l’Ajuntament i La Unió des del desembre del 2013 per continuar amb la rehabilitació definitiva del teatre de La Unió” i va destacar que les dues institucions han estat alineades per aconseguir que Sant Cugat pogués disposar de més equipaments culturals.

Al seu torn, Carmela Fortuny es va mostrar confiada que el nou teatre de La Unió permetrà a Sant Cugat projectar-se dins i fora de la ciutat mentre que Calvet recordava que la transformació de La Unió forma part del projecte ‘Ets el centre’ de dinamització i revitalització del nucli històric com a nova centralitat comercial, social i cultural del municipi.

El president de La Unió, David Pujol, va agrair la rehabilització de La Unió i va assegurar que la comissió mixta amb l’Ajuntament havia fet una bona feina.

El projecte bàsic i executiu de la nova Unió es redactarà durant els pròxims sis mesos i un cop lliurats a l’Ajuntament es podrà procedir a la licitació de les obres, que es començarien aproximadament d’aquí un any. Les obres tenen un pressupost orientatiu d’uns tres milions d’euros, una xifra que es concretarà amb més detall quan l’Ajuntament disposi del projecte executiu, i una durada prevista d’un parell d’anys.

La Unió fa la força

El nou edifici de La Unió, “La Unió fa la Força“,  s’ha concebut com una proposta integradora de funcions i serveis en què s’estableix una relació visual i vital entre l’espai públic i el seu interior, amplificant el caràcter cultural i cívic d’aquesta institució centenària. Tindrà 2.929 metres repartits en quatre plantes, una més de les que té ara.

Del teatre en destaca que l’escenari i la platea estaran al mateix nivell. A més, el teatre disposarà d’una gran flexibilitat gràcies a unes grades retràctils que permetran encabir fins a 400 espectadors asseguts, 900 a peu dret i fins i tot habilitar la sala per àpats multitudinaris. La sala Anselm Clavé tindrà llum natural i tindrà una escena modulable i adaptable i podrà dividir-se en dues sales.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×