Autor Societat
1 juny 2015 a 11:30

L’Ajuntament de Sant Cugat instal·la quatre prototips de marquesines intel·ligents

0 Flares 0 Flares ×

Les parades d’autobús podran tenir pantalles de televisió

Marquesines Bus Sant Cugat

Marquesines Bus Sant Cugat // Imatge extreta de Localpress

L’Ajuntament de Sant Cugat, recentment, ha instal·lat quatre prototips de marquesines intel·ligents a les parades d’autobús. La instal·lació forma part d’una prova pilot amb l’objectiu de provar el seu funcionament i instal·lar les noves marquesines en 80 de les 200 parades del servei de transport urbà de la ciutat. Actualment hi ha 47 parades amb marquesines.

S’ha prioritzar, a les noves marquesines, el disseny minimalista, respectuós i integrat a l’entorn urbà, el grau de funcionalitat per als usuaris i l’adaptabilitat a persones amb mobilitat reduïda.  Les marquesines de la prova pilot incorporen llums de tipus led a l’interior i un panell fotovoltaic al sostre per a l’autoconsum. Les llums led funcionaran en el mateix horari que l’enllumenat públic. 3 de les 4 marquesines disposen, a més a més, d’un panell d’informació amb l’horari de pas de les línies de bus.

Dos dels prototips tenen incorporats als laterals un espai per a la inserció de publicitat a la cara interior i exterior. D’altra banda, un prototip destina la façana lateral exterior per a publicitat, mentre que la cara interior s’hi ha instal·lat una pantalla de televisió d’alta resolució per a la difusió dels continguts dels Quioscos d’Informació Municipal (QIM). L’últim prototip no observa cap element afegit als laterals.

Dues marquesines pilot són a la rambla del Celler – a la confluència amb la rotonda del carrer Cèsar Martinell -; i l’altre al Pla del Vinyet – davant el Teatre – Auditori – i a la rambla Ribatallada. El cos dels 4 prototips és de 71.148€.

Els tècnics de la Secció de Transports Públics avaluaran el funcionament de les marquesines fins a setembre. En el cas que els resultats siguin positius , abans de finalitzar l’any s’aprovarà el concurs pel subministrament i la instal·lació del nou disseny de marquesines de 80 parades d’autobús.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×