Autor Societat
14 maig 2015 a 12:00

La nova residència de Valldoreix tindrà 12 places concertades per a discapacitats intel·lectuals

0 Flares 0 Flares ×

Mercè Conesa: ‘Permet a Sant Cugat continuar sent una ciutat més inclusiva’

Visita a la Llar-Residència Aspasur de Valldoreix // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Visita a la Llar-Residència Aspasur de Valldoreix // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

La nova Llar-Residència Aspasur de Valldoreix comptarà amb 12 places concertades per a persones amb discapacitat intel·lectual, tal i i com ho va anunciar ahir  la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, durant una visita a les noves instal·lacions de la Fundació Catalònia, que gestiona la Llar Residència a Sant Cugat.

Mercè Conesa, alcaldesa de la vila, es va mostrar  molt satisfeta d’un anunci de concertar 12 places de la Llar-Residència Aspasur de Valloreix  perquè “permet a Sant Cugat continuar sent una ciutat més inclusiva, donant resposta a les necessitats de cada persona”. Conesa ha evidenciat la predisposició de l’Ajuntamentde treballar colze a colze amb les entitats del tercer sector i la Generalitat, perquè treballant per fer una ciutat més inclusiva també serem una ciutat més madura”. L’alcaldessa ha explicat que amb les noves places concertadeses donarà suport a les famílies de Sant Cugat que ho necessiten”.

La consellera de Benestar i Família, Neus Munté va  explicar que les places, a càrrec del pressupost del 2015, es concertaran després de l’estiu.  Munté considera que aquest és  “un primer pas important en un moment on els recursos públics són limitats”, i ha destacat que “malgrat facin falta més places, cal que aquestes places estiguin vinculades a les entitats que, com la Fundació Catalònia, treballen diàriament amb el col·lectiu de discapacitats intel·lectuals”.

A la visita d’ahir, també hi van participar la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer; la secretària d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal, Carmela Fortuny; i els responsables del Grup Catalònia i Aspasur.

La Llar-Residència Aspasur de Valldoreix té com a objectiu proporcionar una atenció global i integral a les persones ateses, en règim d’acolliment residencial, oferint un entorn normalitzador i promovent al màxim possible l’autonomia personal. En concret, consta de dues llars residències de 12 places cadascuna en un edifici de tres plantes que comparteix amb el Centre Ocupacional Aspasur Valldoreix.

La fundació creada el 1988,  Grup Catalònia, que gestiona la Llar-Residència Aspasur de Valldoreix ,engloba tres entitats sense ànim de lucre: Fundació Catalònia, Associació Catalònia Comarques i Associació Centre Especial de Treball Sant Martí, totes tres especialitzades en la gestió i administració de serveis i equipaments adreçats a l’atenció de persones amb discapacitat psíquica.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×