Autor Cultura
30 abril 2015 a 12:00

El FesCamp comença la seva segona edició

0 Flares 0 Flares ×

Diversos artistes i col·lectius santcugatencs reflexionaran sobre l’entorn

Cartell del FesCamp // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Cartell del FesCamp // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

El proper dissabte 9 de maig es celebrarà la segona edició del FesCamp a l’entorn del Casal de Mira-sol. Set parelles d’artistes i col·lectius santcugatencs reflexionaran sobre l’entorn natural, social i cultural durant aquest festival d’art, comunitat i medi ambient. Les parelles han desenvolupat entre febrer i maig un procés de treball basat en les pràctiques artístiques col·laboratives per reflexionar críticament sobre la ciutat difusa des del punt de vista de la sostenibilitat i el medi ambient. En total, s’han involucrat 340 persones.

El FesCamp és un festival anual que conjuga acció i reflexió per activar la mirada dels ciutadans vers el seu territori, i té com a principal objectiu identificar les mancances i oportunitats sostenibilistes del context periurbà, a més d’intensificar la cohesió veïnal i les relacions socials. En aquesta edició s’ha ampliat la participació a tots els districtes de Sant Cugat i s’han desenvolupat projectes a Mira-sol, a la Vila de Valldoreix, a la Floresta, i un projecte transversal de tot el marge agrícola de la ciutat.

La jornada final del 9 de maig estarà oberta a tothom i s’hi fusionarà dibuix, dansa, fotografia, instal·lacions, música i documental per reflexionar i aprendre a partir dels resultats artístics de la present edició. Es podrà participar en sis tallers gratuïts: Mobles amb palets, Mandala col·lectiu, FesTrashReg, Cistelleria de paper, Costura descosida i Instruments de ritme reciclats. Al FesCamp Migdia hi haurà música en directe i un dinar popular ecològic.

Per últim, al FesCamp Tarda tindrà lloc l’itinerari artístic format per les set accions de cada un dels projectes: “Walk & Talk Mira-sol”, amb Edu Comelles i l’Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol, “El sentir d’un trajecte”, amb Lawu i l’Institut Leonardo da Vinci, “Nature Paradise”, amb Joana Calsamiglia, l’Ortiga i el Programa de Formació i Inserció de Sant Cugat del Vallès, “El bosc comestible”, amb Alessandro Ardovini, Marc Salvador i l’Associació de Veïns la Serreta Bosc d’en Saladrigues, “Explica el teu Valldoreix”, amb Mixité i l’Escola Jaume Ferran i Clua, “Dibuixant la Floresta, construint el barri!”, amb Cristina Curto i la Coordinadora d’Entitats el Senglar Cultural de la Floresta, i “Marge agrícola de Sant Cugat, veus i espais”, amb Alerta Amazònica i L’Ateneu Centre Cívic Sant Cugat.

FesCamp ha entrat a formar part de TRANSEFÍMERS, un projecte de col·laboració de 5 festivals catalans en el marc de la Xarxa Transversal. El conformen el Festival Ingràvid de Figueres, la MAU (Mostra d’Art Urbà) de Granollers, Lluèrnia d’Olot i A Cel Obert de Tortosa, i a partir d’ara, el FesCamp santcugatenc. Els cinc esdeveniments culturals tenen en comú la creació d’instal·lacions d’art efímer en l’espai públic, i buscaran un intercanvi d’artistes entre les ciutats participants.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×