Autor Notícies
24 febrer 2015 a 11:00

‘La igualtat en la diferència’ és el missatge central dels actes del Dia de la Dona‏ a Sant Cugat

0 Flares 0 Flares ×

El cartell d’aquest any ha estat dissenyat per Chantal Casanovas

Presentació del cartell del Dia de la Dona a Sant Cugat // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat (Foto: Localpres)

Presentació del cartell del Dia de la Dona 2015 a Sant Cugat // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat (Foto: Localpres)

Diferents però iguals’ és l’eslògan que presideix el cartell del Dia de la Dona, que enguany ha elaborat la dissenyadora Chantal Casanovas, estudiant de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat.  La ciutat ha programat una quinzena d’activitats al voltant de la celebració del 8 de març, que inclouen música, exposicions, cinema i activitats de sensibilització als centres educatius del municipi

La tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament de Sant Cugat, Susanna Pellicer, ha presidit aquest matí, a la sala Heura de l’Ajuntament, la presentació dels actes programats amb motiu del Dia de la Dona a Sant Cugat. A l’acte també hi han participat el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins; la presidenta de Noestasola, Maribel Guillamón; el president de l’ Associació per a la Superació de l’Ansietat i la Depressió Assadega’m, Francisco Lopera; la guanyadora del concurs de cartells d’enguany, Chantal Casanovas; la directora de l’Escola d’Art i Disseny, Cristina Subirats; Rebeca Galan, del grup Esencia de Vida; i Laura Jener de Dterra.

Enguany, el missatge principal que vol traslladar el consistori és el de la igualtat en la diferència. És per això que l’eslògan escollit, ‘Diferents però iguals’, emfasitza que la igualtat no està renyida amb la diferència, sinó al contrari: allò que ens fa iguals és la diferència.

El cartell que incorpora l’eslògan ‘Diferents però iguals’ és obra de la dissenyadora Chantal Casanovas, estudiant de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat, que ha guanyat el concurs d’aquest 2015. Els finalistes han estat Miguel López i Joel Mariscal, estudiants de l’Escola Illa de Sabadell. El cartell mostra la silueta de sis persones, semblants i alhora diferents per raó de gènere.

Segons la tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, “el missatge de l’educació en la igualtat és molt important, perquè és allò que ens permet assolir el canvi social”. Pellicer ha recordat que “cal que continuem treballant en l’assoliment de la igualtat, ja que, avui dia, les dones cobren un 30% menys que els homes de mitjana. Hem de ser capaços de transmetre aquests valors als joves, que són els futurs adults de la nostra societat”.

Programació complerta del Dia de la Dona a Sant cugat

Programació complerta del Dia de la Dona a Sant cugat

L’ajuntament de Sant Cugat ha programat una quinzena d’activitats, que inclouen música, exposicions, cinema i activitats de sensibilització als centres educatius del municipi. Alguns exemples són: la formació Esencia de Vida farà un concert de gospel el 8 de març, també es representarà l’obra de teatre “L’alè de la vida“, de David Hare, i l’Associació Assadegam projectarà el documental “Un mismo cielo”, de Laura Latorre i Míriam Herrero. A més a més, diversos centres educatius de Sant Cugat duran a terme tallers d’anàlisi d’estereotips sexistes, tallers de relacions igualitàries i activitats de corresponsabilitat.

A banda, el Museu del Tapís Contemporani durà a terme una jornada de portes obertes i donarà a conèixer el taller “Explica’m teixint”, que aplega dones que han patit violència de gènere al voltant de la confecció d’un tapís. El Museu també ha planificat una visita a l’exposició de Rosario Gallifa i tallers familiars d’art tèxtil. L’Associació Noestasola també ha organitzat un concert de Pere Codó amb la musicació de poemes i, com cada any, l’Escola d’Art ha seleccionat les millors propostes del concurs de cartells del Dia de la Dona per mostrar-les en una exposició que es podrà visitar en aquest centre educatiu.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×