Autor Cultura
9 febrer 2015 a 11:00

Conesa visita el Centre d’Art Maristany, que s’inaugurarà al març

0 Flares 0 Flares ×

L’espai ja gairebé està enllestit

Mercè Conesa (segona per l'esquerra) amb representants del Centre i de l'Ajuntament // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sant Cugat

Mercè Conesa (segona per l’esquerra) amb representants del Centre i de l’Ajuntament // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Cugat

El Centre d’Art Maristany ja gairebé està enllestit. El nou equipament, que se situa als antic jardins de Can Maristany, s’inaugurarà el proper 4 de març amb l’objectiu de convertir-se en un àtom que concentri les arts plàstiques i visuals de Sant Cugat. L’alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa, va visitar l’edifici divendres per conèixer com s’estan desenvolupant els treballs per acabar-lo d’equipar abans de la inauguració oficial. La primera exposició que acollirà el centre serà una mostra de quadres de Pere Formiguera.

El nou Centre d’Art Maristany tindrà dues funcions bàsiques: acollir exposicions d’art contemporani per acostar-lo als ciutadans de Sant Cugat i programar una oferta de tallers, cursos i xerrades relacionades amb el món de l’art en general per fer pedagogia i estimular l’aprenentatge. “Aquest espai permetrà comptar amb un espai expositiu en unes condicions òptimes per a mostres d’artistes locals i també globals, a més de dedicar un esforç important a la pedagogia i la pràctica de les arts”, va explicar Conesa en la seva visita a les instal·lacions.

L’edifici té 600 metres quadrats dividits en dues plantes. A la primera hi ha un espai polivalent on s’hi podran celebrar diversos actes, com ara conferències, presentacions o, fins i tot, representacions escèniques de petit format. La sala s’estrenarà el 4 de març amb l’exposició Pere Formiguera. Comissariats i col·laboracions. A més, el primer pis de l’edifici també acull espais de tallers on es faran els diversos cursos que programi el centre. Ara ja hi ha 62 alumnes que hi fan cinc tallers de la iniciativa Entretallers, que combina la pintura i el dibuix. Quan l’equipament estigui en ple funcionament, s’afegiran a la programació els cursos d’art dirigits a persones amb discapacitat intel·lectual del projecte Windown.

A la segona planta, que se situa al soterrani, hi haurà una sala d’exposicions i magatzems. L’espai d’exposició acollirà mostres temporals i s’inaugurarà amb un recull de les obres més importants de Pere Formiguera. A més, la teulada de l’edifici es convertirà en un espai obert que quedarà al mateix nivell que la plaça Lluís Millet. Això permetrà que s’hi facin diverses activitats a cel obert. El centre també compta amb un pati interior visible des de les dues plantes que vol ser un espai apte per acollir altres propostes creatives.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×