Autor Entitats
28 gener 2015 a 10:30

PIMEC Vallès Occidental fa balanç del 2014 i presenta els objectius pel 2015

2 Flares 2 Flares ×

Al 2014 es van crear 600 noves pimes al territori

pimec vallesocc

Roda de premsa d’ahir // Foto: Joan Murcia

PIMEC Vallés Occidental va oferir ahir una roda de premsa amb diferents representats de l’entitat per donar a conèixer el balanç de l’any 2014 i els objectius de la patronal per millorar la situació empresarial de les empreses del territori aquest any. Des de la patronal s’ha volgut donar un missatge positiu respecte a la situació actual de les empreses però també ha remarcat que no cal baixar la guàrdia i seguir treballant per consolidar la millora viscuda durant el 2014.

En aquest sentit el president de PIMEC Vallès Occidental, Francesc Elías va destacar que el darrer any ha estat un període de moderada recuperació econòmica en el qual “un alt percentatge d’empreses han incrementat facturacions gràcies al bon comportament de l’exportació”; tot i que, va matisar, “a costa de reduir marges, en molts casos”. Malgrat les esperançadores notícies, Francesc Elias va estar crític amb la “dificultat que tenen les pimes per accedir al crèdit, tot i les importants aportacions econòmiques del BCE, que no arriben a les empreses, i les reduccions dels tipus d’interès i del preu del diner”. També va posar de manifest “la necessitat urgent d’aplicar un règim sancionador contra la morositat” i va reclamar que disminueixi la pressió fiscal que continuen patint les pimes del territori i que es redueixi el cost del preu de l’energia, que afecta seriosament la competitivitat de les empreses. Francesc Elías va destacar també la “necessitat de seguir treballant en la Reforma Laboral perquè dels més de 75.000 llocs de feina nous, un 86% han estat amb contractes temporals”.

Per la seva banda, Jaume Maranges, president de PIMEC Comerç Vallès Occidental, va fer un repàs dels principals reptes que afronta el sector aquest nou any, i que passen per la massiva obertura de grans centres comercials i per la regulació d’horaris comercials, festius i de rebaixes a Catalunya, “ja que aquests només tenen la finalitat de desviar el model tradicional de consum cap allò que interessa als grups financers, que no és sinó crear nous hàbits de compra en cap de setmana, fet que pot provocar el tancament del comerç tradicional i la desertització dels barris i municipis”. De la mateixa manera, va destacar “l’elevada taxa d’atur que tenim al Vallès Occidental, al voltant del 15,8% i que afecta directament al consum de la comarca”.

Miquel Martínez, delegat territorial de PIMEC Vallès Occidental, va resumir les principals xifres que afecten al territori. L’any 2014 el teixit empresarial va créixer amb 600 noves pimes, fins a arribar a un cens de 25.000 petites i mitjanes empreses, dada molt positiva perquè “no hem de lamentar pèrdua de teixit productiu, com havia succeït en anys anteriors”. Pel que fa a l’afiliació d’autònoms Martínez va afegir que “es continua incrementant i la comarca ja té 59.000 professionals censats”.

Referint-se concretament a la delegació territorial del Vallès Occidental, el seu president, Francesc Elías, va assegurar que aquest 2015 es reforçaran tots els serveis de les dues seus de la comarca, situades a Sabadell i Sant Cugat, una tasca, va dir, que servirà ““per millorar la competitivitat de les empreses de la comarca en els àmbits de l’exportació, vendes, formació i cerca de finançament i subvencions europees, de la mateixa manera que es reforçaran els serveis per millorar la gestió dels polígons industrials”.

Finalment el president de PIMEC Joves Empresaris Vallès Occidental, Xavier Nuñez, va destacar la necessitat de fomentar l’associacionisme entre els joves empresaris i emprenedors de la comarca i va anunciar que “durant el 2015 es potenciaran les accions de networking per a què els joves empresaris del Vallès Occidental intercanviïn idees i impressions i se seguiran realitzant sessions de sensibilització a diversos instituts del territori”.

2 Flares Twitter 2 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×