Autor Societat
23 gener 2015 a 12:00

Nova oferta de cursos de formació del SOM per persones en atur

0 Flares 0 Flares ×

 Anglès i dependent/a de carnisseria, els més demandats

Ajuntament Sant Cugat

El Servei d’Ocupació Municipal de l’Ajuntament oferiex nous cursos de formació per aturats // Foto: Joan Murcia

Les persones en atur inscrites en el Servei d’Ocupació Municipal podran accedir a una nova oferta de cursos de formació, concretament, tres d’anglès, un de neteja d’habitacions d’hotel, un altre de dependent/a de carnisseria i xarcuteria  i un altre de dependent/a de peixateria, amb l’objectiu d’ampliar les seves possibilitats d’aconseguir treball.

Els tres cursos d’anglès són totalment subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, mentre que els altres tres estan subvencionats al 100% per l’Ajuntament de Sant Cugat. En aquests moments ja només queden places lliures pels cursos de neteja d’habitacions d’hotel, segon i tercer curs d’anglès i per dependent/a de peixateria. Per inscriure’s a qualsevol d’aquests cursos, cal fer-ho presencialment al SOM (plaça de la Vila, 1) o telemàticament a www.santcugatocupacio.cat.

L’objectiu dels cursos d’anglès, que es desenvoluparan a la Casa Aymat, es la formació per resoldre de forma correcta i fluïda les situacions d’atenció al client en llengua anglesa, desenvolupant els processos de comprensió oral i escrita. Els requisits d’accés són estar inscrit com a demandant d’ocupació a l’OTG (SOC), tenir graduat escolar, ESO o superior i experiència en el camp administratiu (com a secretari o telefonista/recepcionista d’oficina) o haver fet un curs de formació per a l’ocupació relacionat amb d’alguna d’aquestes ocupacions. També cal tenir un nivell d’entrada mínim d’anglès A2 (EOI 2n). Es realitzarà una prova de nivell per establir el nivell exacte i es prioritzarà l’homogeneïtat del grup.

El primer curs d’anglès va començar el passat 22 de desembre. El segon curs (inscripcions obertes) es durà a terme del 10 de febrer al 8 maig 2015 amb el següent horari: de dilluns a divendres de 15:30h a 19:30h. Finalment el tercer curs (també amb inscripcions obertes) es durà a terme del 26 de març al 19 juny de 2015  amb el següent horari: de dilluns a divendres de 09:30h a 13:30h. A cada curs s’ofereixen 15 places.

Pel que fa als cursos de Cambrer/eres de pisos (neteja d’habitacions d’hotel), l’objectiu és proporcionar a l’alumnat els coneixements bàsics per desenvolupar la feina de cambrers/es de pisos (neteja i presentació d’habitacions, prioritats de neteja, productes i estris de neteja…). S’ofereixen 20 places. Aquest curs té 70 hores de formació i es realitzarà els mesos de febrer i març en un lloc encara a determinar de Sant Cugat (horari previst de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 hores). Inscripcions obertes.

L’objectiu del curs de Dependent/a de peixateria és ensenyar a dominar les tècniques i actituds que permetin acollir, atendre i vendre directament al client productes del mar. Es desenvoluparan els processos bàsics de manipulació de productes del mar, utilitzant les tècniques més apropiades amb l’objectiu d’optimitzar els processos de recepció, tipificació, normalització, condicionament i conservació. Aquest curs té 200 hores (150 de formació i 50 de pràctiques) i es realitzarà entre els mesos de febrer i abril a les instal·lacions del Gremi de Peixaters de Barcelona. L’horari previst és de dilluns a dijous, de 9h a 14h. S’ofereixen 20 places (inscripcions obertes).

Finalment, lo que es busca en el curs de Dependent/a de carnisseria i xarcuteria, que ja té les places cobertes, és ensenyar a dominar les tècniques i actituds que permetin acollir, atendre i vendre directament al client productes càrnics.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×