Autor Ensenyament
29 gener 2015 a 9:00

El BBVA dóna el tret de sortida al 34è Concurs de Dibuix Escolar

3 Flares 3 Flares ×

Pivota al voltant de sis valors

dibuix BBVA

Un dels dibuixos premiats en l’edició de l’any passat // Imatge extreta del web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes

El BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes han donat el tret de sortida a la convocatòria de la 34a edició del Concurs de Dibuix Escolar, que està obert a totes les escoles de primària de Catalunya. L’Editorial Mediterrània ha cedit sis llibres que parlen sobre valors com la pau, la natura, les creences, les diferències entre persones, els drets o la solidaritat. Aquests contes seran la base al voltant de la qual els infants començaran a confeccionar els seus dibuixos. Les il·lustracions guanyadores es publicaran en el nou llibre de contes de la col·lecció Concurs de Dibuix Escolar.

El projecte es divideix en dues categories: una oberta als cursos de primer, segon i tercer i una altra per als de quart, cinquè i sisè, tots ells de primària. Cada escola haurà de seleccionar sis dibuixos per categoria, un per cadascun dels valors que es pretenen difondre a través del Concurs. En total, s’hauran d’il·lustrar tres contes de la col·lecció Concurs de Dibuix Escolar, de manera que es donaran un primer, un segon i un tercer premi per cadascun dels dibuixos. Per exemple, a la categoria que inclou els cursos de primer, segon i tercer es donaran un total de 18 premis: tres per cada dibuix que fa referència a un dels sis valors.

Els premis per a les escoles oscil·len entre els 400 i els 800 euros en funció del número de reconeixements obtinguts i la tasca pedagògica que hagin fet. En concret, es donaran 400 euros als centres amb un o dos alumnes premiats, 600 als que en tinguin 3 o 4 i 800 als que tinguin 5 o més nens guardonats. Per participar al concurs, les escoles han d’entregar els dibuixos a qualsevol oficina del BBVA abans del proper 6 de març. El dissabte 9 de maig es donaran a conèixer els guanyadors i es farà l’entrega dels premis al Centre Cultural de Terrassa. A més, els treballs guardonats s’exposaran al vestíbul d’aquest edifici entre el 9 i el 10 de maig.

Els contes que serviran de base als infants per començar a dibuixar han estat elaborats per escriptors i il·lustradors catalans reconeguts, com ara Pilarín Bayés, Pere Joan, Jordi Cots, Montserrat Cusó, Antoni Soler, Francesc Rovira o Àngel Sauret. Per altra banda, el jurat estarà compost per un representant de la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, un altre de l’Escola d’Art d’Olot, dos més de la de Tarragona i de la de Terrassa, un de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, un de l’Editorial Mediterrània i un darrer del BBVA.

3 Flares Twitter 2 Facebook 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×