Autor Societat
11 desembre 2014 a 14:00

12.000 habitatges s’han reformat amb ajuts de la Generalitat el 2014

3 Flares 3 Flares ×

L’AHC hi ha destinat 10 milions d’euros

Bloc de pisos

Un bloc de pisos a Barcelona // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

12.000 habitatges de tot Catalunya han rebut ajuts de la Generalitat o d’altres administracions comarcals o locals per ser reformats durant el 2014. Per primera vegada des de fa quatre anys, el govern català ha aconseguit recuperar la inversió destinada a fer noves actuacions, després de quatre exercicis pagant factures que havien quedat pendents d’anteriors convocatòries de remodelacions. Enguany, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) ha invertit prop de 10 milions d’euros en plans de rehabilitació d’edificis.

Aquestes xifres situen Catalunya en la primera comunitat autònoma de tot l’Estat en inversió per a la reforma d’habitatges. Tot i aquest apunt positiu, la Generalitat reconeix que les dades continuen estant per sota de la mitjana europea. Els ajuts de l’AHG han arribat a uns 6.000 edificis, la meitat del total. La resta han rebut subvencions d’altres administracions, com ara el Consorci de Barcelona o l’Àrea Metropolitana, que mantenen les convocatòries obertes fins a final d’any.

Els ajuts de l’AHC són d’un import superior als 1.500 euros per edifici i cobreixen el 35% del cost total d’una reforma destinada a millorar la sostenibilitat d’un habitatge i el 50% de l’import d’unes obres que millorin la accessibilitat de l’edifici. De cara al 2015, l’Agència catalana ja ha anunciat que destinarà 20 milions d’euros a aquestes convocatòries d’ajuts i demanarà al Ministeri de Foment que també es pugui donar suport econonòmic als blocs de pisos amb menys de vuit vivendes, que de moment estan exclosos d’aquestes subvencions.

3 Flares Twitter 1 Facebook 2 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×