Autor Societat
13 novembre 2014 a 12:30

Petits Músics del Món ONGD comença diversos projectes sobre Malawi

0 Flares 0 Flares ×

Els tallers es duran a terme en escoles de Sant Cugat

Taller “Al meu amic/to my friend”  a l'Escola Collserola // Imatge cedida per Petits Músics del Món ONGD

Taller “Al meu amic/to my friend” a l’Escola Collserola // Imatge cedida per Petits Músics del Món ONGD

L’entitat Petits Músics del Món ONGD ha organitzat diversos tallers i propostes per als centres educatius de Sant Cugat del Vallès. Entre les diferents activitats es troben “Muliwanji, Bon dia Malawi”, “Al meu amic/to my friend” i la visita del Hear Us Children’s Choir.

 El taller Muliwanji, Bon Dia Malawi va començar el passat 21 d’octubre i consisteix en un conjunt de sessions impartides per voluntaris de l’entitat adreçades als centres educatius de Sant Cugat que s’han inscrit a l’activitat mitjançant el Pla de Dinamització Educativa de l’Ajuntament de Sant Cugat. Cada sessió té una durada d’una hora i té com a principal objectiu descobrir l’estil de vida, la cultura i els costums de Malawi sota un format participatiu. Els primers centres en acollir el taller han sigut l’Escola Collserola i l’Institut Arnau Cadell. Està previst que les següents sessions siguin als centres Pi d’en Xandri, Gerbert d’Orlhac, La Floresta, Escola Turó de Can Mates, L’Olivera i l’Institut Angeleta. L’Ajuntament de la ciutat preveu una participació total en el taller de més de 500 estudiants. Aquesta nova proposta agafa el relleu dels Tallers de Música Africana, que s’oferien des del 2006.

L’activitat Al meu amic/to my friend és una proposta adreçada als alumnes dels centres Escola Collserola, Pi d’en Xandri, Gerbert d’Orlhac, La Floresta, Escola Turó de Can Mates, L’Olivera i els instituts Arnau Cadell i Angeleta Ferrer. Cada alumne ha d’escriure una carta que s’enviarà a Malawi per correu postal i que rebran els alumnes d’una escola d’allà, els quals escriuran una resposta als nens catalans. A més de la carta personal de cadascú, se n’enviarà una més com a grup-classe. Aquesta activitat busca aconseguir un intercanvi real i d’amistat per tal d’apropar als nens i als joves dels dos continents.

Per últim, Petits Músics prepara la visita del grup de músics de Malawi Hear Us Children’s Choir, prevista per a ‘abril del 2015. Els membres del cor tenen edats compreses entre el 6 i els 16 anys. Per al cor, el viatge a Sant Cugat suposarà una oportunitat única de viure una experiència personal a mols nivells, ja que rebran formació musical, conviuran amb les famílies d’acolliment i tindran l’oportunitat de participar en activitats com els tallers de música a les escoles, el Mercat Solidari, viatjar a Barcelona i visitar per primera vegada la platja, i fer concerts a l’aire lliure, entre d’altres.

Per més informació podeu veure el nou vídeo sobre els tallers que es duen a terme a les escoles, o consultar el web de Petits Músics del Món ONGD.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×