Autor Societat
11 novembre 2014 a 16:00

CCOO convoca aturades parcials al Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat

4 Flares 4 Flares ×

El dia 21 de novembre, de 13.30h a 14.30h i de 19.00h a 20.00h

ccoo

La secció sindical de CCOO a la Corporació RTVE a Catalunya ha decidit convocar aturades parcials, atesa la situació insostenible que s’està vivint al Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat, i ahir dilluns ja es va presentar la perceptiva documentació davant el Tribunal Laboral de Catalunya. Les aturades estan convocades per al proper divendres, 21 de novembre, en horari de 13.30h a 14.30h, i de 19.00h a 20.00h.

CCOO ha pres la decisió de convocar la vaga per diverses causes. En primer lloc, perquè els informatius que es realitzen des del centre de Sant Cugat s’han d’emetre en alta definició per La 1 HD, per tal que la ciutadania de Catalunya hi pugui tenir accés, però en l’actualitat les desconnexions territorials no arriben als ciutadans en el format d’alta definició. En segon lloc, per l’incompliment reiterat, per part de la Direcció, del capítol IV, article 35, punt 2, partat a) del Mandat Marc, que especifica: «El 100% de producció interna en programes informatius, programes de caràcter institucional i continguts d’autopromoció»; un incompliment que suposa una cessió parcial dels Serveis Informatius de TVE a productores externes. Un altre mortiu és la infrautilització d’unitats mòbils i platós del centre de TVE a Sant Cugat, atesa la manca de producció pròpia.

El sindicat també denuncia la desaparició del servei de menjador i cafeteria, tal com pretén la Direcció de la Corporació RTVE a Madrid, que comportaria greus perjudicis per la producció d’informatius i la producció de programes que es realitzen des del centre. Per últim, un dels motius que han dut a la convocatòria de les aturades és l’incompliment de l’article 64 de l’Estatut dels Treballadors, per la manca d’informació reiterada als representants dels treballadors.

Des de CCOO hi ha preocupació pel futur del Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat del Vallès, ja que si no s’atenen les seves reivindicacions, es perdrà audiència i això podria comportar la seva fi com a servei públic essencial. TVE a Sant Cugat del Vallès, afirma el sindicat, sempre ha estat un referent a la producció del mercat audiovisual, tant a nivell de Catalunya com a nivell estatal.

4 Flares Twitter 2 Facebook 2 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×