Autor Societat
25 octubre 2014 a 14:30

Torna el FesCamp

24 Flares 24 Flares ×

Ahir es va presentar l’edició del 2015

Cartell FesCamp 14/15

Cartell FesCamp 14/15 // Imatge cedida

Després de l’èxit aconseguit en l’edició d’aquest any, ahir a la tarda l’equip de Cíclica, grup promotor del FesCamp 2014, va presentar la 2a edició que comença a preparar-se a partir d’ara i que finalitzarà el maig de l’any que ve. El FesCamp és un festival d’art, comunitat i medi ambient que, a partir d’un procés de treball comunitari i de pràctiques artístiques col·laboratives, promou la reflexió crítica sobre la ciutat difusa de Sant Cugat des del punt de vista de la sostenibilitat.

Acte de presentació FesCamp 2015

Acte de presentació FesCamp 2015 // Foto: Xavier Boix

Justament per aquest motiu i, per no carregar tant les entitats que van participar aquest any en la 1a edició, totes elles del barri de Mira-sol, és perquè han decidit estendre l’experiència a la resta de barris amb unes condicions físiques similars – ciutat jardí i barri amb cases unifamiliars en general i en contacte amb la serra de Collserola -. Així doncs, per aquesta nova edició es podran presentar a la convocatòria entitats, associacions, plataformes, escoles, fundacions, col·lectius en general dels barris de Mira-sol, La Floresta, Les Planes i també de Valldoreix, l’EMD de la qual se suma al projecte. No serà però una edició fàcil donada la proximitat de les eleccions municipals i la possibilitat que algun tema dels que estan en aquests moments de màxima actualitat siguin susceptibles de portar a aquest procés. Ahir en va ser una mostra. Una de les persones presents va proposar que es reflexionés al voltant de la pavimentació de La Floresta. No és, sembla, un tema que en principi es pugui resoldre amb un procés com el que es planteja aquí però els organitzadors no es tanquen a cap tema en principi.

En la presentació que es va fer ahir a la sala d’actes de l’Ateneu, on hi van participar algunes de les entitats i institucions que donen suport enguany com l’Ajuntament, representat pel Tinent d’Alcalde de participació, Francesc Carol o el propi Ateneu i el Club Muntanyenc, es va estrenar el Documental FesCamp14 que fa un repàs dels projectes que van mobilitzar a més de 400 persones en el procés creatiu de la 1a edició. Francesc Carol va tenir més protagonisme a l’acte del que li pertocaria, més enllà del paper institucional que òbviament té. És el que dèiem unes línies abans, molt a la defensiva en el tema de la participació, va aprofitar la sessió per deixar anar missatges polítics i fer una mica de precampanya.

Francesc Carol intervé a l'acte d'ahir

Francesc Carol intervé a l’acte d’ahir // Foto: Xavier Boix

Ahir a més es van presentar les bases de la participació de la nova edició i el calendari d’aquesta. Es prioritzarà la “identificació de les mancances i oportunitats sostenibilistes del context periurbà, per intensificar la cohesió veïnal i les relacions socials en els barris anunciats“. Els projectes, com podeu veure en el documental, es fan per parelles composades per l’entitat que proposa la idea i l'”artista” – que no cal que sigui artista literalment, potser antropòleg, geògraf, etc -. El pes de la feina l’haurà de portar, això sí, el que anomenen “artista” que és qui rebrà una assignació de, en principi, 600 € si resulta escollit el projecte per desenvolupar-lo. Els treballs escollits, fins a 6 en aquesta edició, es desenvoluparan durant 3 mesos i el resultat es presentarà el dia 9 de maig del 2015 al Festival que es farà a Mira-sol, com en l’edició d’aquest any. Abans de la jornada final es realitzarà una jornada preparativa anomenada “en procés”, com la que es va fer aquest any també, però aquesta vegada es realitzarà a Valldoreix el dia 19 d’abril. La convocatòria adreçada als “agents” ja és oberta fins el 23 de novembre i tota la informació la podeu trobar a la plana web del procés.

24 Flares Twitter 6 Facebook 18 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 24 Flares ×