Autor Cultura
28 octubre 2014 a 9:30

Les “cadires salvatges” baixen al Monestir

0 Flares 0 Flares ×

L’exposició “Perdona, pensava que eres una cadira” s’inaugura avui

"Perdona, pensava que eres una cadira"

Una prèvia del que trobareu demà // Imatge cedida

Avui dimarts a 2/4 de 7 de la tarda s’inaugura la instal·lació escultòrica de René Müller i Ariane Patout al claustró del Monestir, espai del Museu de Sant Cugat. L’exposició, que porta per títol “Perdona, pensava que eres una cadira“, és una ocasió per veure de prop el projecte Leña de Luxe::Wild Furniture, que va portar els seus creadors a guanyar aquest any el Premi FAD d’Arquitectura.

Els artistes, que viuen a la nostra ciutat, van estar treballant amb arbres de Collserola des del 2010 arran de les nevades i ventades creant les “cadires salvatges” i ara, aquestes, “deixen les seves arrels i la seva terra per venir a visitar-nos a la ciutat, venen a recollir el premi que se’ls hi ha otorgat i per celebrar-ho ens conviden a la gala dels premis“.

Ens podem preguntar si és que tenen intenció d’instal·lar-se a la ciutat o de domesticar-se o potser de trobar un lloc en la societat. Coneixent com coneixem a una part de la parella de creadors, la varem entrevistar ara fa 3 mesos, ho dubtem molt. Més aviat deu ser una llicència com aquell que surt uns dies del bosc per anar a visitar els familiars a la ciutat.

És però una bona ocasió per descobrir com aquest projecte “a través d’una metáfora natural, fent renéixer vides que s’imaginaven acabades, ressitua en l’àmbit de la reflexió i el coneixement, la temàtica de l’art, el paisatge, l’arquitectura, el disseny i el rol de l’esser humà emmarcats en els conceptes de lo domèstic i lo salvatge“. I qui millor que el Roger Casadellà per fer-nos la presentació en format teatral!!.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×