Autor Bàsquet
3 setembre 2014 a 17:30

Roger Guàrdia: “Vull estar a dalt de tot de la classificació, sí o sí”

0 Flares 0 Flares ×

Entrevistem el nou jugador de la UESC

Roger Guàrdia en una imatge d'arxiu

Roger Guàrdia en una imatge d’arxiu // de la web de la UESC

Roger Guàrdia, és el nom de la nova incorporació de la Unió Esportiva Sant Cugat i que s’ha qualificat d’un dels fitxatges més importants de la temporada perquè ha jugat a equips molt potents a l’altra banda de l’Atlàntic.

Què és el que t’ha fet decantar per escollir el projecte de la UESC?

La proximitat, però el fet que els meus estudis estiguin a Sant Cugat també m’han ajudat de manera substancial ha escollir la Unió Esportiva Sant Cugat. Tot i que també cal tenir en compte que molts companys m’han parlat molt bé de l’equip i del club. Tant un com l’altre proporcionen una comoditat que t’ajuda a estar a gust, és a dir, com si estiguessis a casa, i això ha acabat de decantar la balança.

Tenies altres ofertes sobre la taula?

Si, hi havia hagut interès per part d’altres equips. Com per exemple  Montgat, Castellbisbal, Barberà, Cornellà i Collblanc.

Quines virtuts destacaries del equip?

Valoraria sobretot la intensitat. Crec que som un equip compensat tan a dins com a fora de l’ampolla i això és important per guanyar partits. Si a aquesta intensitat li afegim la diversitat de jugadors joves i de veterans fa que l’equip sigui encara més contrastat.

Quin és el vostre objectiu de la temporada?

L’objectiu és, com sempre i tal i com diu el tòpic, anar partit a partit. Però personalment tinc unes aspiracions més altes. Amb el que jo aporti al equip i el que aquest proporcioni espero es puguin complir, encara que siguin altres. Vull estar a dalt de tot de la classificació, sí o sí.

Com ha estat el teu passat en els equips catalans?

Fins ara havia estat a la lliga EBA. Primer a Mollet, després al Santfeliuenc i aquest últim any al Sabadell Bàsquet. En general aquesta etapa la qualifico de bona. En aquests equips estava en una lliga que és competitiva amb certa exigència. Els jugadors acostumaven a ser experimentats i per tant has de saber com jugar per poder-los superar.

Quina va ser l’experiència que extreus del teu passat a EEUU?

Molt positiva en tots els aspectes. Esportivament era un nivell molt més alt que el que tenim aquí. Com a gran diferència cal destacar que allà entrenàvem 6 dies a la setmana i per tant el nivell competitiu també era més alt. El que sorprèn és que sent un nivell amateur sigui tant alt arribant, fins i tot m’atreviria a dir, que és un món molt professionalitzat.

Com et definiries, esportivament parlant?

M’agrada considerar-me un jugador d’equip, capaç de fer el que faci falta perquè l’equip guanyi. Des de defensar al millor jugador, assistir als companys, o anotar. La qüestió és sumar i ajudar a que l’equip guanyi.

Miquel Margalef per Sant Cugat Informa

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×