Autor Ensenyament
5 maig 2014 a 9:00

El Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs es presenta a Sant Cugat

0 Flares 0 Flares ×

Es farà una xerrada a càrrec d’en Kevin Cerdà, creador del joc Nihilumbra

 

Kevin Cerdà

Kevin Cerdà // Imatge Cedida

A partir del proper curs el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC de Terrassa (CITM) posa en marxa el cicle Creative CITM, un seguit de conferències que, durant tot el curs acadèmic, oferirà sessions en obert al voltant dels temes d’especialitat del centre com ara la fotografia, la creació digital, la interacció multimèdia i la producció audiovisual i el videojocs.

La primera conferència l’organitzarà a la Casa de Cultura de Sant Cugat el proper dimarts 6 de maig a partir de les 18:30 hores amb el títol “Castells de naips. L’aventura de crear el teu propi estudi de videojocs”, un repàs sobre com enfrontar-se amb èxit a aquesta fantàstica però competitiva indústria dels videojocs, a càrrec d’en Kevin Cerdà, cofundador de l’estudi BeatiFun Games, sota el segell de la qual d’ha llançat l’exitós joc Nihilumbra, òpera prima d’aquest estudi indie creat per ex-alumnes del Màster en Disseny i Creació de Videojocs de la UPC que ja ha rebut nombrosos reconeixements al ser considerat un dels millors jocs de l’any 2012 per Apple i guanyador de premis com el Gamelab al millor disseny o el Fun & Serious Festival.

Hem parlat amb en Kevin Cerdà sobre el que ha representat per ell estudiar el Màster i entrar en aquest apassionant món. En Kevin és de Cerdanyola i té 25 anys i, juntament amb els seus companys, joves com ell, han creat l’empresa BeautiFun Games amb seu a Sabadell. “Ens varem conèixer al Màster de videojocs de la UPC, jo sóc enginyer tècnic de telecomunicacions, especialitzat en so i imatge però en el màster em vaig trobar amb gent que venia de Belles Arts, d’informàtica, etc. Realment darrera d’un videojoc cal que hi hagi coneixements molt diferents perquè el joc pugui suportar la interacció amb el jugador”.

Li pregunto com s’ho van fer per engegar l’empresa, una bona sorpresa, perquè “resulta que un dels companys, l’Aniol Alcaraz, era jugador, molt bo, de pòquer, també campió de Màgics, i havia estat durant 5 anys jugant-hi i guanyant diners fins que va decidir deixar-ho per posar-se a estudiar i, invertir en l’empresa”. En aquests moments ja han aconseguit que la seva empresa depengui dels ingressos del joc creat per ells, el Nihilumbra. Li pregunto pel terme “indie”, que pels que som aliens a aquest món no sabem a què respon quan parlem d’un dissenyador, “un creador ‘indie’ és el que ho fa sense que li encarreguin, finançant-se ell mateix. La majoria dels jocs que veu la gent no es fan així i el seu cost és d’uns 100 milions de $ però la majoria dels videojocs que existeixen els fan estudis ‘indies’ i no ténen ni molt menys aquest cost”. El Nihilumbra ha estat l’èxit que els ha llençat a la fama i els ha possibilitat caminar com a empresa. De fet, a partir d’aquest, estan ja creant un nou joc. A part dels premis que han rebut de tot tipus i que ja hem esmentat, estan contents perquè a la botiga Apple reben una mitjana de 5 estrelles de valoració per part dels usuaris i una crítica molt positiva dels crítics del sector i, aviat, tindran la versió preparada per Nintendo.

El joc està en molts idiomes, en català i castellà, en anglès, francès, rus, alemany, xinès, japonès, coreà, polonès, italià, etc. I és que, malgrat ha tingut molt èxit a Espanya, representa menys de l’1% de les vendes, sent Estat Units qui té més del 50% de les vendes i Rússia un percentatge important també. “Espanya és un comprador important de videojocs però no per internet, encara no hi ha cultura de compra per internet aquí”.

L’objectiu de la seva xerrada el proper dimarts és animar als i les joves a apuntar-se a aquesta nova porta al món laboral a partir d’un aprenentatge innovador que posa en marxa la UPC de Terrassa – en aquest cas el CITM – que, amb l’èxit aconseguit amb el Màster, ara organitza el Grau. Li pregunto al Kevin què li sembla aquesta oportunitat formativa, que suposarà pels estudiants “serà un grau molt complet, doncs ho ensenyarà tot: disseny gràfic, programació, anglès, tècniques comercials, disseny de videojocs, he participat en el seu disseny i està molt bé, respon al que necessiten les empreses del sector, a Estats Units, països de Sudamèrica o Anglaterra ja es fan estudis similars però aquí amb aquest grau comencem a posar-nos les piles”. I el més important: tindrà sortida professional? Quan acabin el grau els nois i noies hi haurà demanda per aquesta feina o estarà saturat ja? “hi haurà demanda perquè hi ha moltes empreses que es dediquen a aquest món aquí i a fora del país, les necessitats d’aquestes són diverses. A més t’hi pots dedicar pel teu compte. Però sobretot hi ha demanda perquè no hi ha gent preparada”.

Així que ja ho sabeu, el proper dimarts una oportunitat de conèixer una possibilitat més de formació i una sortida professional alternativa i real per a qui vol ser professional capaç de conceptualitzar, dissenyar i programar videojocs. Aquest Grau és referent a l’estat amb el suport de més de 30 empreses del sector, nacional i internacionals com ara King, Social Point o Ubisoft.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×