Autor Economia
29 abril 2014 a 12:00

UGT i CCOO desconvoquen la vaga del metall però CGT segueix amb la reivindicació

1 Flares 1 Flares ×

Convoquen una nova concentració el 9 de maig

CGT manifestació metall

Imatge cedida per CGT

CGT s’ha posicionat en contra d’UGT i CCOO per desconvocar la vaga del metall de la província de Barcelona que estava programada pel 29 d’abril i 6 de maig. L’organització obrera considera que s’ha desconvocat la vaga a canvi de “misèria“, i per això han proposat una nova concentració, el 9 de maig a les 11h, davant de Foment del Treball, la patronal de Catalunya, a Barcelona.

UGT i CCOO van arribar a un acord amb la patronal del metall a Barcelona, UPM, per desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu després de que haguessin passat 16 mesos des de la finalització de la vigència. L’acord prorroga el conveni col·lectiu fins al desembre de 2015; desenvolupa les matèries de negociació en l’àmbit del conveni de Catalunya als anys 2014 i 2015; i incrementa els salaris dels anys de vigència de la pròrroga del conveni.

CGT està totalment en desacord amb aquest pacte. En un comunicat, expressen que “hi ha 1000 motius per fer vaga en el metall però que no diríem als treballadors / es a lluitar perquè aquests sindicats se sentin còmodes en les negociacions . No volíem que el jornal de dos dies es desaprofités amb “l’acord menys dolent possible “, sense comptar amb els que treballen i ens fessin tornar als tallers i centres de treball amb l’amenaça de l’abisme, si volem seguir lluitant

L’organització obrera també denuncia que “milers de companys i companyes han perdut drets, endarreriments i llocs de treball. Cada minut d’aquests dies ens ha costat una fortuna en dignitat”. Assenyala directament a CCOO i UGT: “De nou els majoritaris , agents socials , han tornat a desconvocar la vaga . I a canvi de menys d’un plat de llenties . No han de confiar en les seves pròpies forces i en un comunicat patètic diuen haver aconseguit aquestes pèrdues d’IPC , “gràcies a la mobilització dels seus delegats i de les plantilles ia l’acció jurídica” . No és la primera que desconvoquen així

La CGT convoca aquesta nova concentració el 9 de maig amb la intenció de que serveixi com a punt de partida per aixecar “un moviment de rebuig tant als empresaris esclavistes que dirigeixen el metall, com a les negociacions que dilapiden els sous i les condicions laborals guanyades durant decennis de lluites exemplars entre els metal·lúrgics / ques“.

 

 

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×