Autor Opinió
11 desembre 2013 a 13:30

Sant Cugat als nostres ulls

0 Flares 0 Flares ×
Guiomar i Candela Blanco Martínez

Guiomar i Candela Blanco Martínez

Sant Cugat és una marca, una ciutat feta de clixés. Clixés que, d’alguna manera, els veïns de Sant Cugat hem acceptat i que s’han transmès a la resta del territori català.

Fins i tot han arribat a oïdes de la resta de l’Estat espanyol alguns dels tòpics d’aquesta ciutat gairebé idíl·lica. I és ben cert que Sant Cugat té una de les rendes per càpita més altes de Catalunya, un producte interior brut més elevat que el de les ciutats que ens envolten i una despesa cultural més elevada que la mitjana catalana.

Però tot i ser una de les ciutats més pròsperes de Catalunya econòmicament parlant, Sant Cugat no és una bombolla. L’actual crisi econòmica està afectant, així com a la resta de Catalunya, als veïns i veïnes d’aquesta ciutat. A Sant Cugat hi ha processos de desnonament, s’acaba de pactar un ERO, el petit comerç tanca o pateix per mantenir obertes les seves portes i les retallades de la Generalitat i del Govern espanyol en Salut i Educació afecten els nostres centres públics.

Sant Cugat no és un ens homogeni. No és tan important que aquells qui no hi viuen siguin capaços d’eliminar els estereotips que s’associen a la nostra ciutat com que nosaltres, els seus habitants, prenguem consciencia de les múltiples realitats que es viuen en aquest municipi. No aconseguirem fins llavors fer de Sant Cugat una comunitat solidària, empàtica i coherent amb la realitat que l’envolta.

Ens agradaria a partir d’aquest espai reflectir les diferents “cares” de Sant Cugat, tant pel que fa els aspectes positius com pel que fa aquells que considerem negatius o simplement millorables. L’Ajuntament, en tant que institució pública, té obligacions i responsabilitats, però és el deure del conjunt dels ciutadans fer el possible per a que aquesta imatge idíl·lica que ofereix Sant Cugat s’acosti el màxim possible a la realitat que vivim els conjunt dels seus ciutadans

.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×