Autor Societat
8 desembre 2013 a 10:30

Les pluges de les darreres setmanes situen al 83% els embassaments de Catalunya

3 Flares 3 Flares ×
Imatge cedida pel CAC

Imatge cedida pel CAC

Els embassaments de les conques internes emmagatzemen, avui, 25 punts per sobre d’aigua del que ho van fer fa exactament 1 any. Actualment els embassaments emmagatzemen un total de 578hm3 (83 del total de capacitat) que ha augmentat en les darreres setmanes per les pluges registrades en els darrers 15 dies, que han permès augmentar en 4 punts l’aigua registrada, del 79 fins al 83% actual, sense comptar la quantitat de neu que es troba en els cims i que, amb el desglaç, arribaran als nostres embassaments.

Aquesta situació ens permet pensar que podríem aguantar, amb la demanda actual, un total de 15-16 mesos de subministrament sense cap pluja segons dades de l’Agència  Catalana de l’Aigua (ACA).

Han estat els embassaments de Sau I Boadella els més beneficiats de les darreres pluges amb pujades de 13% en el cas de Boadella i del 17% en el cas de Sau. En aproximadament dues setmanes Sau ha guanyat 22hm3, emmagatzemant actualment 122hm3 i Boadella n’ha guanyat 8hm3, emmagatzemant un total de 45hm3.

El Servei Català de l’Aigua vol però que la població continuï utilitzant racionalment l’aigua per a garantir l’accés a aquesta en períodes de sequera, típics del clima mediterrani.

3 Flares Twitter 2 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×